fbpx

Egyéni vállalkozás Ausztriában

Ausztriában vállalkozást indítani nem bonyolult, azonban költséges és jónéhány hónapot vesz igénybe.

Egy osztrák vállalkozás létrehozásának legegyszerűbb módja egy egyéni vállalkozás alapítása.

Ez azt jelenti, hogy egy természetes személy vállalkozást hoz létre, és egyedüli tulajdonosaként működteti ezt a vállalkozást, teljes személyes felelősséggel.

Egyéni vállalkozásokat osztrák állampolgár, vagy EGT-országbeli, vagy svájci állampolgársággal rendelkező személy hozhat létre. Vállalkozói engedélyt kaphat minden olyan személy is, aki rendelkezik Ausztriában tartózkodási engedéllyel, mely felhatalmazza őt a kereskedelemi tevékenység folytatására. Más országokból származó személyek csak akkor folytathatnak kereskedelmi tevékenységet Ausztriában, ha az ilyen engedélyek megadásában viszonosság áll fenn a személy származási országa és Ausztria között.

Bizonyos szakmák – úgymint ügyvéd, adótanácsadó és ehhez hasonlók – tekintetében részben szigorúbb szabályok vonatkoznak a szakmai gyakorlatra.

Annak az egyéni vállalkozónak, aki az osztrák kereskedelmi és ipari szabályozási törvény (német betűszó: GewO) hatálya alá tartozó üzleti tevékenységet kíván folytatni – például értékesítés, kereskedelem, ipar –  kereskedelmi engedélyre van szüksége, és vállalkozási tevékenységéről értesítenie kell az osztrák adóhivatalt.

Az egyéni vállalkozás bejegyzése az osztrák kereskedelmi nyilvántartásba (Firmenbuch) csak akkor kötelező, ha két egymást követő pénzügyi évben az egyéni vállalkozás forgalma pénzügyi évenként több, mint 700 000 Euró volt. Egy egyéni vállalkozás azonban bármikor önként regisztrálhat a kereskedelmi nyilvántartásba, még akkor is, ha ez a követelmény nem előírás a számára.

Azok az egyéni vállalkozások, amelyek nincsenek bejegyezve a kereskedelmi nyilvántartásba, jövedelmüket, nyereségüket és veszteségeiket a fizetések és a bevételek nyilvántartásával határozhatják meg. Ha ezzel szemben törvényi kötelezettség terheli a vállalkozásnak a cégnyilvántartásba történő bejegyzését, akkor az főszabály szerint köteles lesz rá nézve.

Ha komolyan gondolja a piacra lépést Ausztriában akkor miért ne könnyítené meg és rövidítené le jelentősen a folyamatot azzal, hogy már egy felépített ügyfélkör várja?
Ha ez érdekes lehet az Ön számára és terméke / szolgáltatása van olyan színvonas,
hogy jól megállja a helyét az igényes osztrák piacon, akkor foglaljon időpontot konzultációnkra most!
Telefon: 06 30 455 3350

https://omkk.hu/

https://g.page/cegalapitasausztria?gm

https://osztrak-magyar-kereskedelmi-kepviselet.business.site/

https://www.facebook.com/OsztrakMagyarKepviselet

https://www.linkedin.com/company/osztrak-magyar

https://hu.pinterest.com/OsztrakMagyarKepviselet/

https://twitter.com/OsztrakMagyar

https://www.youtube.com/channel/UChkzrcFwCsJw6Jr1ZIWJ41g?view_as=subscriber

https://omkk.hu/kiajanlo/

https://goo.gl/maps/QgBo3MkEeTYfQmYH8

https://goo.gl/maps/ckDfbNzvDfdKzN6bA

Eladó osztrák cég – Mit érdemes tudni?

 

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük